bugün

entry'ler (298)

squat

Squat ve deadlift gibi hareketler temel egzersizlerdir. Çok işe yarar fakat sakatlanma riskini de bi o kadar arttirir.

pazar günü patates kızartması kokan ev

Hele o çay karıştırırken çıkan ses...

tekrar başlaması istenen diziler

(bkz: duvar)

masa temizleyen garsona yardım etmek

Bu güzel bir şey. Yani senden bir şey eksiltmez. Çoğu insan da benim gibi her tarafa döker ve bacak bacak üstüne atar mesela.

garip isimli yemekler

Ulan etle patlıcanı karıyorlar, imam bayıldı diyorlar. imamla patlıcanın ne alakasi var.

olmayacak bir şeyi sanki olacakmış gibi düşünmek

tam tersi, hep olmayacakmış gibi düşünürse insan, o zaman daha mutlu olur. neden mi?

olmayacak bir şeyi olacak diye düşünürseniz eğer, olmadığı zaman hayak kırıklığına uğrarsınız.

ama olacak bir şeyi bile olmayacak diye düşünen insan öylemi? o zaten göze almıştır o hayal kırıklığını, üzüleceğini biliyordur. pek fazla şaşırmaz.

hele ki birde olmayacağını düşündüğü şey olunca daha da mutlu olur.
yani iyisi mi siz ilk olmayacak diye düşünün.

eve sevmediğiniz akrabanın gelmesi

aslında başlık daha da açılabilir.

eve sevmediğiniz kuzenin gelmesi

eve sevmediğiniz arkadaşın gelmesi

diye uzaar gider. bu başlık altında hepsinden örnek verebiliriz.

ama ben eve gelen sevmediğim bir akrabam var, dayımın oğlu.onun üzerinden yürüyeceğim.

abi sevmiyorum çünkü çocuk iki yüzlünün teki. ama bize geldiğin de mecbur yanında olmak zorundaymışım.
niye lan, niye zorundayım bu denyo ile beraber vakit geçirmeye. bazen tuvalete giriyor, 2 saat çıkmıyorum. bazen bakkala diye gidiyor ve gelmiyorum. ayıp oluyor diyor annem. hoşgeldin edip de köşeye çekilmek te olmuyor.

muhabbet de dönmüyor. öyle ortada ceviz badem, halı deseni inceleyen suratlar, hiç kimsenin açık olupta izlemediği televizyon, ve tik tak, tik tak diye öten saat sesi.

allah yardımcınız olsun.

babanın çocuklar arasında ayrım yapması

çok şükür babam ben ile kardeşlerim arasında ayrım yapmıyor. ama kendisi için aynı şeyi söyleyemem.

içinde hep bi ukde, üzüntü ve hüzün var. oğluyum hissediyorum. bir amcam üniversite bitirip memur oldu ama babam okumayıp dedemle beraber çalışmaktadır. dedem babamın üstüne çok gelir. amcamın yaptığı bir eylemde ona hiç bir şey demez iken, babam aynı fiili gerçekleştirdiğinde tepkiler çiğ gibi büyüyor.

bilmiyorum belki babam dedemin beklentisini karşılayamadı, belki de tam anlamı ile dedemin istediği bir çocuk olamadı. ben de babamın istediği gibi bir evlat olamadım belki. çünkü babam okulu bitirmemi istiyordu ve ben okulu bıraktım. ama bana karşı tavrında hiç bir değişiklik olmadı.

yani babam ne yaparsa dedemin gözüne batıyor. ah be dede, inan babamın yüzündeki o hüznü, dışlanmışlık duygusunu ben görebiliyor ve bunun için üzülüyorum. babam nasıl üzülmesin?. bize belli etmiyor ama her gün kendini yiyip bitiriyor. ve kendisine böyle davrandığında nasıl hissettiğini bildiği için asla ve asla bizim aramızda ayrım yapmıyor.

babam 45 yaşına dayandı ama dokunsanız çocuk gibi ağlayacak. lütfen ilerde çocuklarınız arasında ayrım yapmayınız. aksi halde uzun vadede insana kalıcı yaralar açabilirsiniz.

ah be babam, o içine atıp atıp durmaların varya, o konuyu hemen değiştirmelerin. olsun babacım ben seni seviyorum.

hiçbir yerinden açık vermeyen antep fıstığı

içeriden bize kıs kıs gülüp 20. defa eline aldı gene bıraktı enayi der,sinsidir biraz bu.

insanın imkansızı istemesi

insanoğlunun en mantıksız olduğu durumlardan birisidir.

biliyoruz insan hep imkansız istiyor bu konuda hem fikiriz. lakin imkansızın imkansız olduğunu bile bile neden istiyor bu salak beyin?.

la bebe, beyin, evet evet sana diyorum. güzel beynim benim isteklerini düşürerek hem kendini hemde beni mutlu edebilme olanağına sahipken neden üzüyoruz birbirimizi? gel şu konuda bir el sıkışalım.

sen araba olarak bugatti istiyorsun tamam ama bu imkansız biliyoruz. gel biz bunu 2000 model bmw ile anlaşalım sen onu iste bende onu alayım çünkü imkanım ona el veriyor.

hani hep arnold (soy adını yazamadım)
gibi olmak istiyorsun ya. gel biz onu türk göbeği olan erkek ile değişelim. çünkü biliyoruz ikimizde. öyle olamayız.

hani hep kate uptonu hayal edip duruyorsun ya beyin. gel biz onu bizim karşı komşumuz olan dilara ile takas yapalım. hem eli yüzü düzgün bana da bakar hem o. böylece birbirimizi mutlu etmiş oluruz canım beynim.

anlaştık mı?.

sahilde gemileri izleyip derin düşüncelere dalmak

yanına sevdiğin bir insan, eline bir çay, diğer elinde de sevdiğinin eli.

çok güzel hayaller ama bizim burda deniz yok lan.

doğru insanı bulmak için yapılması gerekenler

ulan herkesin ağzında doğru insan doğru insan. doğru insanı buraya yazarak bulamazsın kardeşim. ilk önce senin doğru olman gerekir. hem neye göre doğru?
kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren konular bunlar.

mesela senin doğru kişi dediğin insanın davranışları bana gelmez/uymaz ise benim için doğru insan değildir o kişi.

siz doğru iseniz sadece bekleyin. o sizi bulacaktır.

sosyal medyanın insanı a sosyalleştirmesi

aynen öyle. samanlık sanallıktır. şu siteyi geçtim hadi. facebook, instagram gibi vs. uygulamalar insanlarımızı esir altına almış durumda. biz onları değil, onlar bizi kullanıyor resmen.

babam hep derdi akraba ilişkilerini bitirti bu internet diye. haklıydı babam.
çünkü artık ameliyat geçirmiş bir akrabana gitmene gerek yok, nasıl olsa facebook varya! yolla işte bir geçmiş olsun mesajı bitti. yüzünü görmesek de olur zaten iyiyim diyeceği kesin, hem ne gerek var gitmeye? boşuna benzin parası.

arkadaşlarınızla bağınızı koparır bu internet illeti. dışarı çıkmaz sürekli nette takılırsınız. ha gerekli olduğu yerlerde kullanılırsa bu meret, gerçekten çok yararlı. ama ilk önce şu yaşanan her anı sosyal medya da paylaşmamızı istenlerden kurtulmak gerek.

paketten sakız ikram ederken oluşan kontrpiye

kutu şeklindeki sakız paketlerinden, sakız paylaşırken ortaya çıkan durumdur. 

paketin içinden, ikram edilen kişiye sakız ulaştırmanın değişik yolları vardır. bu çeşitlilik alıcı ve verici arasındaki anlaşmazlığı ortaya çıkartır. her şey "sakız ister misin" ya da "sakızı olan var mı" sorularıyla başlar. bu sorunun sorulmasının ardından, ortaya çıkan sakızın, alıcıya ulaşması için adına yapılan ilk hatta ikinci el hamleleri, büyük ihtimalle başarısız olur. 

örn: ikram edilen avucunu açmışken, ikram eden kutuyu dik bir şekilde tutar.

yazarları pp ile hatırlamak

size de oluyor mu bilmiyorum ama benim bir sözlük yazarının ismi geçince aklıma hemen sözlükteki profil fotoğrafı geliyor.

mesela majikalhorse diyince ulucard.

castiel 19 diyince şirin baba.

ne diyem carpe diem diyince musluk.

totonok folmondoko boton gomo diyince turuncu saçlı bir herif.

dempatik diyince uzayda baloncuk çıkaran bir çocuk.

daha da uzar gider. aceba beni kedi olarak hatırlayan felan var mı merak ettiğim konudur.

hakanbirkafagoooll sözlüğün en yakışıklı erkeğidir

essy ve hakan bir kafa goooll mükemmel bir çiftsiniz alın birbirinizi defolun gidin lütfen. burası badoo değil.

cuma namazı çıkışı

birden kapıya yönel.

ilk adım: kimsenin senin önüne geçmesine izin verme. sadece farzı kılıp çıkanlar olacaktır, onlar doğuştan kazananlar. hedefin sadece kapı olmalı. tanıdıkların gelip senle muhabbet etmesine izin verme. el sıkışmaları çabuk hallet.

ikinci adım: arkandan sana değdirmeye çalışanlar olacaktır. onları görmezden gel çünkü sende önündeki insana değdiriyorsun istemeden. ve muhabbet eden amcalara kulak asma. çünkü konsantreni çıkış yoluna vermen gerek.

üçüncü adım: burnunu tıka. çünkü etrafı saran ayak ve ter kokusunu absorbe etmen gerek yoksa burnundan sesler gelmeye başlar.

dördüncü adım: ayakkabını koyduğun tarafa yakın olmaya çalış. en sol şeritten gidip sağa dönen trafik canavarı amcalar gibi olma.

beşinci adım: ayakkabını alınca kimseye değdirememeye çalış. emin ol senin üstün başın toz olacaktır. ama sen yinede kimseye aldırış etmeden bu kurala uy.

altıncı adım: ayakkabılarını yere bırak. ve giyerken sakın orda giymeye çalışma çünkü arkada tam anlamıyla bufalo sürüsü var. al ilerde giy.

yedinci adım: ve sakın cami çıkışında dilenenleri azarlama.
tebrikler başarı ile camiden çıktınız.

kavgaya abisini cağıran araba

beyler dün akşam gördüm ama hakikaten öyle durmuyor mu? haha

bu arada öndeki aracın markasini bilen aydınlatırsa sevinirim.

görsel

whatsapp plus

az önce wp nin yeni güncellemesini merak ettiğim için sildiğim uygulamadır. pişmanım.

işte benim stilim

millet olarak yozlaşıyoruz. şu programları izlemeyin, izletmeyin. bu nedir arkadaş. biz ki millet olarak namusumuz için yaşarız. var mı anasına, kız kardeşinin namusu için canını vermeyecek bir kişi. tabi ki yok. gittikçe öz kültürümüzü kaybediyoruz. bu geniş düşünen batı toplumları yüzünden. örneğin bu lanet tv programı resmen genç kızlarımıza nasıl fahişe olunur, kaşar olunur gösteriyor ve genç kızlarımız da bu kaşarları örnek alıyor. lanet rtük kan sahnelerine ceza vereceğine şu yayını cinsellikten kapatsa ne olacak. şimdi belki bana da küfür edeceksiniz ama bizim milletimizin bu ve bunun gibi programlarla bilinç altına mesajlar yerleştiriliyor. bundan 100 yıl öncesine kadar sokaklarda el ele gezen iki sevgili ayıplanırken şimdi adamlar sokak ortasında ilişkiye giriyor. kimse de sesini çıkartmıyor. 

inanın bana bir çok ülkede birlik beraberlik yok. bu yüzden hep kaybediyorlar. bizim milletimizde ve sizde biliyorsunuz ki aile çok önemli. oysa gün geçtikçe aileden koparak kaçan kızlar, erkekler... anaya babaya saygı göstermeyen gençler, utandırıcıdan hayatını kaybeden gençler... saymakla bitmez. inanın bunların sebebi bu tarz programların gençlerin beynini yıkamasıdır. izlemeyin izlettirmeyin.

http://imgim.com/12391402...9045579403215421163_n.jpg

bana kızanlar buyursun.